Αντιπροσωπεία του Δήμου Λήμνου στην Κύπρο για την Ημέρα Μνήμης Λύσης

Δελτίο Τύπου

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτης Μουστάκας και η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Ιωάννα Διαματάρη επισκέφθηκαν την Κύπρο από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου, εκπροσωπώντας τον Δήμο Λήμνου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του αδελφοποιημένου Δήμου Λύσης, στο πλαίσιο της ετήσιας επετείου της “Ημέρας Μνήμης Λύσης”, με τη συμμετοχή και άλλων αδελφοποιημένων Δήμων της Ελλάδας – Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αβδήρων και Κιλκίς.

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου οι εκπρόσωποι του Δήμου Λήμνου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Λύσης κ. Ανδρέα Καουρή στα γραφεία του Δήμου Λύσης, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παύλος Λιασίδης», ενώ ακολούθησε επίσκεψη και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Λύσης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρευρέθηκαν στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου στη Δρομολαξιά, όπου μεταφέρθηκε για προσκύνημα η Αγία Εικόνα της Παναγίας Λύσης. Το βράδυ συμμετείχαν σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στη Δρομολαξιά, με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόση Τσιόλα.

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου μετέβησαν στη Λευκωσία, όπου επισκέφθηκαν τα Φυλακισμένα Μνήματα, τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων, καθώς και το Μουσείο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Αρχιεπισκοπή.

Κατά την παραμονή τους, ο κ. Μουστάκας και η κ. Διαματάρη είχαν επίσης την ευκαιρία να συναντηθούν με τον πρώην Δήμαρχο Λύσης κ. Ανδρέα Ττόφια, ο οποίος υπέγραψε το 1994 τη συμφωνία αδελφοποίησης των δύο Δήμων μαζί με την τότε Δήμαρχο Μύρινας κ. Δέσποινα Βογδάνου Κωνστάντιου.

Η Λύση είναι ιδιαίτερη πατρίδα του Γρηγόρη Αυξεντίου και άλλων αγωνιστών που θυσιάστηκαν ηρωικά για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Ο Δήμος μας τίμησε και φέτος του κύπριους αγωνιστές, καθώς επίσης και τη μνήμη των θυμάτων της εισβολής, αλλά και όσους μέχρι σήμερα αγωνίζονται με αίτημα την εθνική δικαίωση, μεταφέροντας τα θερμά αισθήματα αγάπης, αλληλεγγύης και συμπαράστασης από τη Λήμνο προς την αδικαίωτη Λύση.

e-limnos.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Λήμνου
Μετάβαση στο περιεχόμενο