Απάντηση Δημάρχου

Απάντηση Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, σε συνέχεια δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία ομάδα μαθητών προέβη σε κατάληψη-διαμαρτυρία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και -παρεμπιπτόντως- ζητά και την παραίτηση του Δημάρχου,  προέβη στην εξής δήλωση:

Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούνται μία εθνική τραγωδία και οι μαθητές για να ασκηθεί κριτική στο πρόσωπο του Δημάρχου, για ένα θέμα για το οποίο έχουν δοθεί κατ’ επανάληψη και διεξοδικά εξηγήσεις και για τις ευθύνες που υπάρχουν σχετικά με τις καθυστερήσεις και για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει. Ο Δήμος δεν είναι η αρχή και το τέλος του κόσμου. Η πρόοδος των θεμάτων εξαρτάται από πλήθος άλλων υπηρεσιών και φορέων, για τους οποίους -σκόπιμα- δεν γίνεται ποτέ λόγος. Εξυπηρετεί ιδιαίτερα ορισμένους να προσωποποιούν το θέμα στοχοποιώντας τον Δήμαρχο.

Είναι ντροπή για όσους υποκινούν τέτοιου είδους ενέργειες, βάζοντας μπροστά τους μαθητές, εκμεταλλευόμενοι ένα τραγικό γεγονός από το οποίο σήμερα θρηνούμε δεκάδες νεκρούς.

Όλοι έχουν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Όμως δεν είναι δυνατόν μία δίκαιη διαμαρτυρία πανελλαδικής κλίμακας να μετατρέπεται σε ένα μέσο άσκησης κριτικής τοπικού χαρακτήρα από κάποιους που επιχειρούν να επωφεληθούν της λαϊκής οργής για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη για να πλήξουν τον Δήμαρχο.

Ας αναλογιστούν οι υποκινητές τις ευθύνες τους και ας συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών σεβόμενοι το πένθος που έχει σκεπάσει όλη τη χώρα.

e-limnos.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Λήμνου
Μετάβαση στο περιεχόμενο