Δελτίο Τύπου – Άτυπη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων 

Δελτίο Τύπου – Άτυπη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων 

Η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα συγκάλεσε σήμερα, Τρίτη 9 Ιανουαρίου, άτυπη σύσκεψη, για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στο νησί της Λήμνου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Έπαρχος Λήμνου κ. Απόστολος Κουτσογιάννης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λήμνου κ. Παναγιώτης Μπιμπούδης, ο Διοικητής του Α.Τ. Μύρινας κ. Σωκράτης Κρομμυδέλλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λήμνου κ.  Τριαντάφυλλος Κανταράς, ο υπεύθυνος του Τομέα  Λήμνου του Ε.Κ.Α.Β. κ. Χρήστος Ολτούμης, η Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Ιωάννα Διαματάρη, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας κ. Χρυσοβαλάντης Λαντούρης, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λήμνου κ. Ιωάννης Στεργιόπουλος και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη σύσκεψη, όπου έγινε εκτενής αναφορά σε ευρεία γκάμα θεμάτων συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας παρουσίασαν τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στο νησί, καθώς επίσης και τις προβλέψεις που υπάρχουν για τις επόμενες ημέρες, ενώ προτάθηκαν τρόποι για αντιμετώπιση προβλημάτων τα οποία ενδεχομένως προκύψουν. Επίσης, έγινε αναφορά σε περαιτέρω ενέργειες, οι οποίες θα επιτρέψουν την καλύτερη επικοινωνία των φορέων με τη χρήση των τεχνολογιών.  

Η Δήμαρχος επεσήμανε ότι ο Δήμος Λήμνου βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση φαινομένων, όπως χιόνι και παγετός και τόνισε την ανάγκη πλήρους συντονισμού τόσο όλων των εμπλεκόμενων φορέων όσο και με τους Προέδρους των κατά τόπους Δημοτικών Κοινοτήτων.

Από την πλευρά του Δήμου Λήμνου, υπάρχει ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και οι οδηγοί να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως υποχρεούνται εκ του νόμου.

Τέλος,  όπως έγινε γνωστό, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Λήμνου δεν θα λειτουργήσει αύριο Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, προκειμένου να μην εκτεθούν οι υπερήλικες στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης:

Δημαρχείο: 22543-50015

Διαματάρη Ιωάννα – Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του δημότη & Κοινωνικής Πολιτικής:

694-6246314

Λαντούρης Χρυσοβαλάντης – Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας:

697-9719259

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΥΡΙΝΑΣ 22540-22200

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΗΜΝΟΥ 22540-24115

Ε.Κ.Α.Β 22540- 22166

e-limnos.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Λήμνου
Μετάβαση στο περιεχόμενο