Ενημέρωση απο το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Ενημέρωση απο το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Ο ΄Επαρχος Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Απόστολος Κουτσογιάνννης , υποδέχτηκε στις 23-05-2024  στην ΠΕ Λήμνου τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί  συνοδευόμενος από τον Προέδρο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) κ. Κυριάκο Μπαμπασίδη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι, Φορείς και Εκπρόσωποι του Τουρισμού και του Πρωτογενούς Τομέα καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Συζητήθηκαν ζητήματα που  αφορούν τον οριστικό και έγκαιρο  προγραμματισμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων σε μόνιμη βάση ώστε να μην επαναληφθούν τα φετινά φαινόμενα που βλάπτουν την τουριστική κίνηση, ενώ ζητήθηκε η επανεξέταση της σύνδεσης με  την  Θεσσαλονίκη με σύγχρονο πλοίο αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση των ενδοπεριφερειακών δρομολογίων. 

Παράλληλα, αναφορά έγινε και στη μείωση του ΦΠΑ και στις τιμές των καυσίμων, θέματα για τα οποία ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει στον Πρωθυπουργό, ενώ διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι  από 1/1/2025  θα υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ.

Επίσης συζητήθηκαν και κατατέθηκαν στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ από υπηρεσιακούς παράγοντες της ΠΕ Λήμνου, προτάσεις επίλυσης αγροκτηνοτροφικών προβλημάτων που προκύπτουν λόγω της «Nησιωτικότητας». Στο περιθώριο της επίσκεψης ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα, μεταξύ Έπαρχου, Υφυπουργού και Προέδρου.

e-limnos.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Λήμνου
Μετάβαση στο περιεχόμενο