Ένταξη έργου για την Πινακοθήκη Κοντιά στο Ταμείο Ανάκαμψης

Ένταξη έργου για την Πινακοθήκη Κοντιά στο Ταμείο Ανάκαμψης

Ο Δήμος Λήμνου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Πελαγίδη, το έργο της αναβάθμισης των υποδομών της Δημοτικής Πινακοθήκης Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης Κοντιά εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU. Η δημόσια δαπάνη του έργου που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ανέρχεται σε ποσό ύψους 304.286,00€, ενώ οι πιστώσεις του τρέχοντος έτους ανέρχονται σε 200.000,00€.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην αναβάθμιση των υποδομών της Δημοτικής Πινακοθήκης Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης Κοντιά, προκειμένου αφενός να διασφαλιστεί η προστασία της συλλογής και να αναβαθμιστούν ποιοτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες και οι προδιαγραφές με την βελτίωση αφενός των συνθηκών φύλαξης και παρουσίασης των εκθεμάτων της μόνιμης έκθεσης και, αφετέρου, να βελτιωθούν οι συνθήκες των συνθηκών προσβασιμότητας και επισκεψιμότητας και η εν γένει με αποτέλεσμα την εύρυθμη λειτουργία του εν λόγω μουσειακού φορέα. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Οργανισμός Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου.

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης δήλωσε σχετικά: «Η Δημοτική Πινακοθήκη του Κοντιά αποτελεί έναν χώρο-κόσμημα για το νησί μας. Η ένταξη της πρότασής μας στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μας παρέχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε άμεσα χρηματοδότηση, ώστε ο χώρος αυτός να βελτιωθεί και να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες τόσο προς τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Μερτζάνη και κ. Σπύρο Μάκκα, όσο και προς τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Ποντίκα, τους συνεργάτες του Δημάρχου και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Λήμνου, για τη συμβολή τους στην εξασφάλιση αυτής της χρηματοδότησης. Η βελτίωση και αξιοποίηση της Δημοτικής Πινακοθήκης αποτελεί χρέος μας, ώστε να παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές έναν χώρο που θα παραμείνει σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό στο νησί μας. Η πολύ θετική αυτή εξέλιξη για την πινακοθήκη μας δεν μπορεί παρά να φέρει στο μυαλό μας τον συμπατριώτη μας Δημήτρη Λούσκο, ο οποίος με την ανιδιοτελή προσφορά του συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάδειξή της και δυστυχώς έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Λυπούμαστε που δεν είναι πια ανάμεσά μας για να δει την πινακοθήκη να γίνεται ακόμα καλύτερη».

e-limnos.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Λήμνου
Μετάβαση στο περιεχόμενο