Φροντίστε τον εγκέφαλό σας, φροντίστε τη ζωή σας: Οδηγός για την υγεία του εγκεφάλου” 

Φροντίστε τον εγκέφαλό σας, φροντίστε τη ζωή σας: Οδηγός για την υγεία του εγκεφάλου” 

Ο εγκέφαλός μας, το θαυματουργό όργανο που ελέγχει κάθε μας σκέψη, κίνηση και συναίσθημα, χρειάζεται την δική μας φροντίδα για να λειτουργεί άψογα. Η διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου δεν είναι απλά θέμα ηλικίας, αλλά μια επένδυση για μια υγιή και παραγωγική ζωή σε κάθε στάδιο. Γνωρίζουμε πλέον ότι η διατροφή και η ψυχική ευεξία παίζουν καίριο ρόλο στη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας και την πρόληψη νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια, το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λήμνου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, δημιούργησαν ένα  χρήσιμο οδηγό για την υγεία του εγκεφάλου με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση  του  κοινού.

Το εγχειρίδιο για την υγεία του εγκεφάλου αναπτύχθηκε από την διεπιστημονική ομάδα την οποία αποτέλεσαν οι:  Πηνελόπη Μαρκάκη, Ψυχολόγος, ΜSc, Ειδ. Γνωστική-Αναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια, Ελένη Καραγιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργός, Med, MSc, οι φοιτήτριες Παρασκευή Μωϋσή, Ματίνα Γκόγκα και η Δρ Βασιλική Μπουτζιούκα, Επίκουρος Καθηγήτρια Βιοστατιστικής, Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Μπορείτε να κατεβάσετε το εγχειρίδιο δωρεάν στα ελληνικά από τις ιστοσελίδες των συνεργαζόμενων φορέων.

Η ενημερωτική καμπάνια θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο με μια δράση ευαισθητοποίησης  προς τους κατοίκους της Λήμνου, στο πλαίσιο του μήνα ενημέρωσης  για το Αλτσχάιμερ.

Η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Δημότη και Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα-Ελπίδα Διαματάρη δήλωσε «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας σε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το εγχειρίδιο αυτό θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σπουδαιότητα της διατήρησης της υγείας του εγκεφάλου. Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη σας».

e-limnos.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Λήμνου
Μετάβαση στο περιεχόμενο