Μονάδα κομποστοποίησης και μελέτη ακτομηχανικής Αγ. Ιωάννη

Μονάδα κομποστοποίησης και μελέτη ακτομηχανικής Αγ. Ιωάννη

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου Λήμνου για τον περιορισμό των οικιακών αποβλήτων και κατ’ επέκταση των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ, καθώς και σε συνέχεια ενεργειών στην ίδια κατεύθυνση, όπως το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης,  ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης προχώρησε χθες, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στην υπογραφή σύμβασης ύψους 459.321 ευρώ με την ανάδοχο εταιρεία, για τη δημιουργία δημοτικής μονάδας κομποστοποίησης.

Πρόκειται για το υποέργο 2 της πράξης «Δράσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων Δήμου Λήμνου», η οποία έχει ενταχθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» και στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων και μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον, με επάρκεια πόρων για ανάπτυξη, απασχόληση και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Επίσης, με στόχο τη θωράκιση του παραλιακού μετώπου του Αγ. Ιωάννη Κάσπακα έναντι του φαινομένου της διάβρωσης της ακτής και της υποσκαφής της παραλιακής οδού, καθώς  και τη βελτίωση της εγκατάστασης ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών, ο Δήμος Λήμνου, κατόπιν σχετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, προχωρά σε διαγωνισμό για την ανάθεση της «Μελέτης ακτομηχανικής προστασίας Αγ. Ιωάννη Κάσπακα Ν. Λήμνου» (υποέργο 1 της Πράξης με τίτλο «Δράσεις προστασίας παραλίας Αγ. Ιωάννη Κάσπακα Λήμνου») προϋπολογισμού 177.142 ευρώ. Και το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας προχωρά στην υλοποίηση νέων έργων τα οποία συμβάλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με το κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τη μετάβαση στη λεγόμενη «πράσινη εποχή» αλλά και τη θωράκιση περιοχών από φυσικά φαινόμενα, με παρεμβάσεις όπου αυτό είναι εφικτό και απαραίτητο. Έχει σημασία να τονίσουμε ότι τα εν λόγω έργα, καθώς επίσης και σειρά άλλων κρίσιμων παρεμβάσεων, δεν θα ήταν υλοποιήσιμα χωρίς τους χρηματοδοτικούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Βόρειο Αιγαίο 2014-2020’. Με την ευκαιρία αυτή, ευχαριστούμε για άλλη μία φορά την ΕΥΔ Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς και τον προϊστάμενο και τα στελέχη αυτής που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις, ώστε να καταστεί εφικτή η υλοποίηση των ανωτέρω έργων».

e-limnos.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Λήμνου
Μετάβαση στο περιεχόμενο