Παγκόσμια εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τη Μικροβιακή Αντοχή

Παγκόσμια εβδομάδα ευαισθητοποίησης

για τη Μικροβιακή Αντοχή, 18-24 Νοεμβρίου 2022-11-22

Ο Δήμος Λήμνου, μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δραστηριοποιείται, σύμφωνα με την φιλοσοφία και την μεθοδολογία του Π.Ο.Υ., στην προαγωγή, προάσπιση, πρόληψη και προστασία της υγείας  και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τη Μικροβιακή Αντοχή, 18-24 Νοεμβρίου 2022, δίνοντας βαρύνουσα θέση στην αλλαγή τρόπων συμπεριφοράς  και στάσης ζωής μέσα από διαφορές δράσεις, επιδιώκουμε να το πετύχουμε μέσα από αγωγή, εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση  ομάδων του πληθυσμού και κυρίως των παιδιών και των νεαρών ατόμων.

Πιο συγκεκριμένα, παρατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή το παρακάτω υλικό το οποίο αφορά παιδιά και γονείς:

  • Παιδικό παραμύθι για πολύ μικρά παιδιά «Το όνομα μου είναι κορονοϊός»
  • «Η Ηρωίδα μου είσαι Εσύ», βιβλίο το οποίο μπορεί να διαβάσει ένα παιδί ή μια μικρή ομάδα παιδιών μαζί με έναν γονιό, έναν φροντιστή ή έναν/μια εκπαιδευτικό.  
  • Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη – Το μεγάλο μυστήριο ενός μικροσκοπικού κόσμου.”

Σας καλούμε λοιπόν, να συμμετάσχετε ενεργά στην παραπάνω εκστρατεία πραγματοποιώντας δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά τις οποίες, εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να μας τις αποστείλετε στο email: kepygeiaslimnou@gmail.com ή να τις αναρτήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook,instagram) με hashtag #EAAD και  #AntimicrobialResistance ώστε να λάβετε μέρος στην καμπάνια.

Για να κατεβάσετε το υλικό πατήστε εδώ: https://we.tl/t-DGAZGO0hdZ 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Ελένη Καραγιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργό, στο τηλέφωνο 22540-29111, Δευτέρα με Παρασκευή 08:00-14:00.

Χρέος μας είναι να ενημερώσουμε την νέα γενιά και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για τους πολίτες μας.                

e-limnos.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Λήμνου
Μετάβαση στο περιεχόμενο