Συγχαρητήρια Δημάρχου για την επιτυχημένη παρουσία του ΛτΕ στο διεθνές φεστιβάλ του Αγκριτζέντο 

Συγχαρητήρια Δημάρχου για την επιτυχημένη παρουσία του ΛτΕ στο διεθνές φεστιβάλ του Αγκριτζέντο 

Συγχαρητήρια Δημάρχου για την επιτυχημένη συμμετοχή

του ΛτΕ στο 76o φεστιβάλ Mandorlo in Fiore στο Αγκριτζέντο της Ιταλίας

Με την ολοκλήρωση της επιτυχημένης συμμετοχής του παραρτήματος Λήμνου του Λυκείου των Ελληνίδων στο 76o διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Mandorlo in Fiore» στο Αγκριτζέντο της Ιταλίας, η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα επιθυμεί να συγχαρεί και να ευχαριστήσει την αποστολή της Λήμνου, η οποία εκπροσώπησε επάξια το νησί μας αλλά και τη χώρα μας εν γένει στο φεστιβάλ, παρουσιάζοντας τους χορούς, τα τραγούδια και τις παραδόσεις μας.

Ο Δήμαρχος του Αγκριτζέντο, διοργανώτριας πόλης του φεστιβάλ, κ. Francesco Miccichè ανέγνωσε μέρος της επιστολής της Δημάρχου, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την επιλογή της Λήμνου ως εκπροσώπου συνολικά της Ελλάδας στη διοργάνωση. Στην επιστολή της η κ. Γεώργα αναφέρει τα εξής:

«Εκ μέρους του Δήμου Λήμνου επιθυμούμε να σας ευχαριστήσουμε που αποφασίσατε την εκπροσώπηση της Ελλάδας στις εκδηλώσεις σας από το παράρτημα Λήμνου του Λυκείου των Ελληνίδων. Πρόκειται για ένα ιστορικό σωματείο της χώρας μας που υπηρετεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα τον ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις μας.

Η Λήμνος είναι ένα νησί με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και πλούσιες παραδόσεις, τις οποίες διατηρούμε για αιώνες, μαζί με τη μεγάλη ιστορία μας και τον αρχαιολογικό μας πλούτο.

Οι άνθρωποί της συνεχίζουν μέχρι σήμερα να υπηρετούν την παράδοση, μέσα από δραστηριότητες στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι παραδοσιακοί μας χοροί και τα τραγούδια μας.

Ως Δήμος Λήμνου είμαστε βέβαιοι ότι η αποστολή του νησιού μας θα αποτελέσει έναν εξαιρετικό πρεσβευτή της Λήμνου στο εξωτερικό, συμβάλλοντας στην εξωστρέφειά μας και στο χτίσιμο διαπολιτισμικών σχέσεων με άλλους λαούς. Πιστεύουμε πολύ στην πολιτισμική αλληλεπίδραση και ευχόμαστε οι εκδηλώσεις σας να φέρουν εις πέρας με επιτυχία αυτόν τον στόχο.

Ευχόμαστε, γενικότερα, κάθε επιτυχία στη διοργάνωσή σας, ευελπιστούμε η σχέση αυτή που δημιουργείται να διατηρηθεί και στο μέλλον και σας προσκαλούμε να έρθετε, να γνωρίσετε το νησί μας, την πλούσια ιστορία και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του και να απολαύσετε τις ομορφιές, τις παραδόσεις και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει η Λήμνος σε πολλά επίπεδα».

e-limnos.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Λήμνου
Μετάβαση στο περιεχόμενο