Συμμετοχή του Δήμου Λήμνου στη διαδικτυακή ημερίδα Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα εμβόλια

Συμμετοχή του Δήμου Λήμνου στη διαδικτυακή ημερίδα Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα εμβόλια

Διαδικτυακή Ημερίδα Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης:

Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια

Γ. Πατούλης: «Στόχος του Δικτύου η ορθή ενημέρωση, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών»

Με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα εμβόλια», πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή Ημερίδα για την ευαισθητοποίηση πολιτών και εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής των Δήμων Δυτικής Σάμου, Λήμνου, Πάρου, Ανατολικής Σάμου και Χίου.

Η Εκστρατεία «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και Εμβόλια» πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά, από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στην Ημερίδα, συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί από σχολεία Α’ και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που ανήκουν στην περιοχή των Δήμων Δυτικής Σάμου, Λήμνου, Πάρου, Ανατολικής Σάμου και Χίου.  

 O Δήμαρχος Λήμνου, κ Δημήτρης Μαρινάκης στον χαιρετισμό του επισήμανε ότι ο Δήμος Λήμνου συμμετέχει στην εκστρατεία ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με στόχο να υποστηρίξει τους δημότες του μέσα από την ενημέρωση την ευαισθητοποίηση για τη λελογισμένη χρήση των αντιβιοτικών, καθώς επίσης και για τα εμβόλια, τονίζοντας τη σημασία της ενημέρωσης γονέων, εκπαιδευτικών και γενικότερα των πληθυσμών των ακριτικών περιοχών.  Ο Δήμαρχος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους διοργανωτές για την ανάληψη της πρωτοβουλίας διοργάνωσης της ενημερωτικής εκδήλωσης, καθώς και προς τα στελέχη του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λήμνου, για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν για την κοινωνία του νησιού μας και ευχαρίστησε τους δημότες για τη συμμετοχή στις πρωτοβουλίες του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου.

Η κα. Γαρυφαλλιά Πουλάκου, Αναπλ. Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Επιστημονική Υπεύθυνη στην Κλινική Λοιμώξεων Β’ της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», η κα. Δήμητρα Καββαθά, Παθολόγος- Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ ΔΠΠΚ ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο και η κα. Ξανθή Δεδούκου, Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος, Τμήμα Μικροβιακής Αντοχής & Λοιμώξεων που συνδέονται με Φροντίδα Υγείας, Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ΕΟΔΥ,  απάντησαν σε ερωτήσεις για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια.

Το συντονισμό της Ημερίδας ανέλαβε η κα. Σοφία Θάνου, Κοινωνιολόγος, Δήμου Ανατολικής Σάμου. Τον συντονισμό των ερωτήσεων για τα αντιβιοτικά έκανε η κα Θεοδώρα Σαρρή, Αντιδήμαρχος Πάρου και  τον συντονισμό ερωτήσεων για τα εμβόλια έκανε η κα Ελένη Καραγιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργός, Συντονίστρια ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λήμνου, ενώ η παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού e-bug πραγματοποιήθηκε από την κα. Αγγελική Ντανάκα, Επισκέπτρια Υγείας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χίου. Η παρουσίαση του Παιδικού Παραμυθιού «Ποιός παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά», πραγματοποιήθηκε από την κα. Άντζελα Αθανασίου, Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δυτικής Σάμου.

 

e-limnos.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Λήμνου
Μετάβαση στο περιεχόμενο