Συναντήσεις Δημάρχου σε Αθήνα και Μυτιλήνη

Συναντήσεις Δημάρχου σε Αθήνα και Μυτιλήνη

Σειρά επαφών σε Αθήνα και Μυτιλήνη είχε τις προηγούμενες ημέρες η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα.

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, η Δήμαρχος είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, παρουσία του Γ.Γ. Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης  κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Κατά τη συνάντηση, η κ. Γεώργα εξέθεσε την αναγκαιότητα άμεσης χρηματοδότησης του έργου «Αποκατάσταση των ζημιών στο τοιχίο και στις υποδομές  του παραλιακού μετώπου στο Ρωμαίικο Γιαλό της Κοινότητας Μύρινας του Δήμου Λήμνου», για την ταχύτερη δυνατή υλοποίησή του. Αναφορά έγινε και στις ζημιές   που προέκυψαν μετά την πρόσφατη κακοκαιρία της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής να αποκαταστήσει με συνεργεία τα πληγέντα σημεία κατά προτεραιότητα. Μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος υπογράμμισε τη σημασία να μη χάσει ο Δήμος την ευκαιρία χρηματοδότησης έργου αγροτικής οδοποιίας από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά τόσο την καθημερινότητα των δραστηριοποιούμενων αγροτοκτηνοτρόφων όσο και την πρόσβαση και σε άλλα σημεία και παραλίες. Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα έργα του Δήμου, ενώ η κ. Γεώργα επεσήμανε την καθυστέρηση πίστωσης της μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστριών.

Την ίδια ημέρα, η Δήμαρχος επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γιώργο Παπανικολάου, ο οποίος μοιράστηκε μαζί της την αυτοδιοικητική του εμπειρία, ανταλλάχθηκαν απόψεις και οι δύο Δήμαρχοι δεσμεύθηκαν για μια καλή συνεργασία και σε επίπεδο σύναψης προγραμματικής σύμβασης.

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, η Δήμαρχος μετέβη στη Μυτιλήνη, όπου είχε συνάντηση εργασίας με την Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κ. Αικατερίνη Στρατάκη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων. Κατά τη διάρκειά της, υπήρξε σχολαστική αναφορά ως προς τις κτιριακές ανάγκες των σχολικών μονάδων στο νησί με αφορμή τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, η Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για σειρά θεμάτων που απασχολούν το νησί.

Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής συνεχίζονται εντατικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Την προσεχή εβδομάδα η Δήμαρχος θα πραγματοποιήσει συνάντηση και με την Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως.

e-limnos.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Λήμνου
Μετάβαση στο περιεχόμενο