Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχες και Έπαρχο 

Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχες και Έπαρχο 

Η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα είχε εχθές Τετάρτη 29 Μαΐου, συνάντηση στο Δημαρχείο με τους Αντιπφεριφερειάρχες Προγραμματισμού και ΕΣΠΑ κ. Χρυσόστομο Ευστράτιο Κυρατζή και Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κ. Νικόλαο Νύκτα, καθώς και τον Έπαρχο Λήμνου κ. Απόστολο Κουτσογιάννη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Δημότη & Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννα – Ελπίδα Διαματάρη, ο Αντιδήμαρχος Αειφόρου Ανάπτυξης & Αναπτυξιακής Πολιτικής κ. Χρήστος Πυρομάγλου, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τουρισμού, Δημόσιων και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Μπουλώτης, η Προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Όλγα Βουλγαροπούλου, η Προϊσταμένη του τμήματος προγραμματισμού, ανάπτυξης και οργάνωσης του Δήμου κ. Κωνσταντίνα Δελλή και ο Ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Β. Αιγαίου κ. Βασίλης Κρέτσης.

Κατά τη συνάντηση, τα στελέχη του Δήμου και της Περιφέρειας εξέφρασαν το ενδιαφέρον για στενή συνεργασία. Η Δήμαρχος υπογράμμισε το γεγονός ότι η Περιφέρεια Β. Αιγαίου δείχνει έμπρακτα τη διάθεσή της σε αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και την καλή έως σήμερα συνεργασία με τον Έπαρχο και την Περιφερειακή Ενότητα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε συγχρηματοδοτούμενα έργα και ειδικότερα  στην εξέλιξη των έργων των μελετών ακτομηχανικής προστασίας παραλίας Ρωμαίικου Γιαλού και παραλίας Αγίου Ιωάννη Κάσπακα .Συζητήθηκε η δρομολόγηση έργου  αποκατάστασης του οδικού δικτύου ενώ εκτενώς απασχόλησε η κατάσταση της Λεωφόρου Δημοκρατίας με διαπιστώσεις για την αναγκαιότητα προγραμματισμού έργου συνολικής ανάπλασης .

Επίσης, η  Δήμαρχος ενημέρωσε για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με το νερό, την αξιοποίηση γεωτρήσεων, την προμήθεια δεξαμενών για τους οικισμούς της Μύρινας και του Πλατέως, λοιπές παρεμβάσεις για την προσεχή περίοδο καθώς και για το σχεδιασμό καμπάνιας ευαισθητοποίησης κατοίκων και επισκεπτών ως προς την ορθολογική χρήση του.

Στον τομέα του τουρισμού, η Δήμαρχος αναφέρθηκε στη δημιουργία Αντιδημαρχίας Τουρισμού, δείκτη του ισχυρού ενδιαφέροντος της Δημοτικής αρχής για τον συγκεκριμένο τομέα, καθώς επίσης και στη λειτουργία της Α.Μ.Κ.Ε. «Λήμνος Τουριστική», τις πρωτοβουλίες της, αλλά και στο σχεδιασμό για την ανάδειξη επιμέρους στοιχείων που συγκροτούν την τουριστική ταυτότητα του νησιού, όπως  το περιβάλλον, η γαστρονομία,  ο αρχαιολογικός μας πλούτος.  Συζητήθηκαν, επίσης, η προοπτική συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας στο πλαίσιο των τουριστικών εκθέσεων καθώς και το ενδιαφέρον του Δήμου για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία.

e-limnos.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Λήμνου
Μετάβαση στο περιεχόμενο