Συνάντηση με Πρόεδρο και μέλη ΔΣ “Πολιόχνης” 

Συνάντηση με Πρόεδρο και μέλη ΔΣ “Πολιόχνης” 

Η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα είχε σήμερα, Παρασκευή 1 Μαρτίου, συνάντηση στο Δημαρχείο με τον πρώην Έπαρχο και Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου «Πολιόχνη» κ. Θεόδωρο Μπαβέα και την Ψυχολόγο- Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου κ. Μαρία Μαμαλίκου. Επίσης παρών ήταν ο κ. Παλαιολόγος Κυριαζής, μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου,  και Πρόεδρος του συλλόγου Φίλων ΑμεΑ «Ορίζοντες».

Ο κ. Μπαβέας και η κ. Μαμαλίκου ενημέρωσαν τη Δήμαρχο για το έργο που επιτελεί η «Πολιόχνη» στη μακρόχρονη πορεία της, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας. Η Δήμαρχος από την πλευρά της υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει τη μακρόχρονη και πολύτιμη προσφορά του Κέντρου στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα, σχετικά με  αναφορές περί ενδεχόμενης παύσης λειτουργίας του Κέντρου, στο πλαίσιο προωθούμενου σχεδίου νόμου,  η κ. Γεώργα τόνισε την απόλυτη αναγκαιότητα συνέχισης του έργου του Κέντρου και πρόσθεσε ότι προτίθεται να φέρει το θέμα για τη λήψη σχετικής απόφασης (υιοθέτηση ψηφίσματος) στο Δημοτικό Συμβούλιο.  

Τέλος,  η κ. Γεώργα εξέφρασε την επιθυμία για αγαστή και συστηματική συνεργασία μεταξύ Δήμου και «Πολιόχνης», καθώς και το ενδιαφέρον για ανάδειξη του έργου του Κέντρου, μέσα από δράσεις που θα διοργανωθούν υπό την αιγίδα του Δήμου. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος του Δήμου Λήμνου στο Κέντρο Πρόληψης ορίστηκε η Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννα – Ελπίδα Διαματάρη.

Σχετικά με το Κέντρο Πρόληψης «Πολιόχνη»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου με διακριτικό τίτλο “Πολιόχνη” αποτελεί μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, βρίσκεται σε λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2006 και είναι ένα από τα 74 Κέντρα Πρόληψης που έχουν συσταθεί πανελλαδικά από τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στελεχώνεται από καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών καθώς και διοικητικό προσωπικό. Την ευθύνη της συστηματικής επιστημονικής εποπτείας και της αξιολόγησης των προγραμμάτων και των δράσεων πρωτοβάθμιας πρόληψης που εφαρμόζεται στο Κέντρο Πρόληψης έχει το Τμήμα Εφαρμογών Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ. Το Κέντρο Πρόληψης απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου και παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν. Το έργο των Κέντρων Πρόληψης εκτός από την πρόληψη των εξαρτήσεων πλέον επεκτείνεται και στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας. Τα Κέντρα Πρόληψης χρηματοδοτούνται ισόποσα από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εσωτερικών.

e-limnos.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Λήμνου
Μετάβαση στο περιεχόμενο