Συνάντηση με τον Δ/ντη της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών 

Συνάντηση με τον Δ/ντη της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών 

Η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα είχε σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουλίου, συνάντηση γνωριμίας, στο Δημαρχείο, με τον Διευθυντή της  Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών κ. Emanuele Papi και τον αρχαιολόγο κ. Carlo de Domenico, παρουσία του Επίτιμου Προξενικού Εκπροσώπου της Ιταλίας στη Λήμνο κ. Κωνσταντίνου Δώρα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ανασκαφική δραστηριότητα της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής στο νησί της Λήμνου, η οποία πλέον υπερβαίνει τον έναν αιώνα και έχει φέρει στο φως τεράστιας αξίας ευρήματα, συμβάλλοντας καταλυτικά στην πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Διερευνήθηκαν, επίσης, οι δυνατότητες συνεργασίας για ανάπτυξη κοινών δράσεων, ενώ  η Δήμαρχος υπογράμμισε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να σταθεί αρωγός στο πολύτιμο έργο της Αρχαιολογικής Σχολής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημαντική επέτειο που αναμένεται να εορταστεί το 2026, καθώς κλείνουν 100 χρόνια από τις πρώτες ανασκαφές της Σχολής στην περιοχή της Αρχαίας Ηφαιστίας.

Οι κ.κ. Papi και de Domenico αναφέρθηκαν επίσης στη σύνδεση των Ετρούσκων με το νησί της Λήμνου, αλλά και στη φιλοξενία της επιτύμβιας Στήλης των Καμινίων του 6ου π.Χ. αιώνα σε έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο το 2023.

e-limnos.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Λήμνου
Μετάβαση στο περιεχόμενο