Υποδοχή ομάδας επισκεπτών Δήμου Λύσης

Υποδοχή ομάδας επισκεπτών Δήμου Λύσης

Ο Δήμος Λήμνου υποδέχθηκε ομάδα επισκεπτών

από τον αδελφοποιημένο Δήμο Λύσης

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Δημάρη, τον πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτη Μουστάκα και την αντιπρόεδρο του Οργανισμού κ. Ιωάννα Διαματάρη, υποδέχθηκαν τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στη Μύρινα ομάδα επισκεπτών από τον αδελφοποιημένο με τον Δήμο μας Δήμο Λύσης της Κύπρου, συνοδευόμενη από δημοτικό σύμβουλο κ. Κυριάκο Κοντοβούρκη.

Η επίσκεψη των Λυσιωτών στη Λήμνο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός κύκλου επισκέψεων σε αδελφοποιημένες περιοχές του Δήμου Λύσης ανά την Ελλάδα. Κατά τη συνάντηση, έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δημάρχου Λήμνου και του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Λύσης κου  Κοντοβούρκη, ενώ στη συνέχεια τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν το Ιερό Προσκύνημα του πολιούχου της Λήμνου Αγίου Σώζοντα στη Φυσίνη. Την Τρίτη 27 Ιουνίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Κυπρίων Αγωνιστών στη Μύρινα, όπου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Δημάρη εκ μέρους του Δήμου Λήμνου και από τον κ. Χαράλαμπο Μπαταριά, συναγωνιστή του λυσιώτη ήρωα της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, εκ μέρους του Δήμου Λύσης.

Η Λύση είναι ιδιαίτερη πατρίδα του Γρηγόρη Αυξεντίου και άλλων Κυπρίων αγωνιστών που θυσιάστηκαν ηρωικά για την ελευθερία και την ανεξαρτησία.  Ο αδελφοποιημένος με την ηρωική και αδικαίωτη Λύση Δήμος Λήμνου τίμησε και τιμά σε κάθε ευκαιρία τον αγώνα του λαού της Κύπρου, υποστηρίζοντας σθεναρά το αίτημά του για ελευθερία και ανεξαρτησία, αίτημα που παραμένει πάντα επίκαιρο.

e-limnos.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Λήμνου
Μετάβαση στο περιεχόμενο