Υποβολή πρότασης στο πλαίσιο του προγράμματος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΟΤΑ 

Υποβολή πρότασης στο πλαίσιο του προγράμματος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΟΤΑ 

Εντείνοντας τις προσπάθειες μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή, ο Δήμος Λήμνου προέβη στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δήμου Λήμνου»,  συνολικού προϋπολογισμού 479.999,80 ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια νέων εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα του Δήμου. Η υλοποίηση ψηφιακών λύσεων που υποστηρίζονται από τοπικά παραγόμενα δεδομένα στοχεύει σε πιο αποδοτικές, καινοτόμες και υψηλής ποιότητας προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος θα προβεί στην προμήθεια των ακόλουθων εφαρμογών και συστημάτων «έξυπνης πόλης»:

  • Έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑμεΑ
  • Διασύνδεση λαμπτήρων νέας τεχνολογίας σε κεντρικό υπολογιστικό κέντρο διαχείρισης
  • Σύστημα διαχείρισης δημοτικών κοιμητηρίων και ψηφιοποίηση φακέλων
  • Σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών πληρωμών
  • Ψηφιοποίηση και σύστημα διαχείρισης φακέλων ύδρευσης-αποχέτευσης
  • Ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης και οργάνωσης της Διοίκησης και της επιχειρησιακής ικανότητας των ΟΤΑ
  • Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις και παροχή συστήματος τηλεργασίας
  • Κεντρική ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης και συλλογής δεδομένων δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ
  • Ηλεκτρονική Τιμολόγηση.

Στο μεταξύ, με αφορμή την υποβολή της πρότασης, αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με τη μελέτη «Ψηφιακή Διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Λήμνου συγκαταλέγεται στους πέντε πρώτους από τους 27 μεγάλους και μεσαίους νησιωτικούς Δήμους (άνω των 3.500 κατοίκων) τόσο στην κατηγορία των υλοποιημένων δράσεων (3η θέση) όσο και με βάση την πρόθεση για υλοποίηση δράσεων στο άμεσο μέλλον (4η θέση). Τα στοιχεία αυτά είναι η καλύτερη μαρτυρία των επιδόσεών μας στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης.

#image_title

Πηγή: Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης δήλωσε σχετικά: «Η μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή αποτελεί το όχημα για τον εκσυγχρονισμό του Δήμου μας, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής,  την υιοθέτηση καινοτομιών, την ενίσχυση της ηλεκτρονικής ασφάλειας κ.α. Είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι ο Δήμος μας όχι μόνο δεν μένει παρατηρητής των εξελίξεων, αλλά εισέρχεται στη νέα αυτή εποχή διεκδικώντας κρίσιμους πόρους μέσα από τη διαμόρφωση μιας σημαντικής πρότασης για την υλοποίηση έργων και σε αυτόν τον τομέα, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει το πρόγραμμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε εναρμονισμό με τις ευρωπαϊκές πρακτικές».

e-limnos.gr | Επαγγελματικός Οδηγός Λήμνου
Μετάβαση στο περιεχόμενο